joi, 1 august 2013

   Senzatia porneste de undeva din piept, de la granita dintre inima si stomac. Se amplifica si urca pana in gat, unde se transforma intr-un nod care te impiedica sa respiri cum trebuie. Apoi continua drumul mai sus si se ramifica in doua: o parte iti pune presiune pe tample, transmitand impulsuri dureroase, iar cealalta iti face ochii sa arda.
...Si apoi, actul final, maret, rezultatul acestei senzatii: lacrimile. Simti cum iti acopera obrajii si incerci sa iti opresti respiratia pentru cateva clipe, crezand ca le vei potoli. Dar iata-le! Sunt tot acolo punand stapanire pe tine, pe suflet, pe fiecare simt si urland din rasputeri ca.. doare.
   Iar tu ramai nemiscat, inecat in sentimentul care iti ravaseste tot corpul si care iti distruge sufletul. Sentimentul ca nu esti destul de bun. Sentimentul ca din nou, nu esti destul de bun. Te gandesti ca ai facut cea mai mare eroare crezand in ce simti sau, mai bine spus, crezand ca poti face pe cineva sa simta acelasi lucru. Ridicasesi un scut pe care l-ai daramt tot tu, cu mainile tale, niciodata altcineva.
    Si, in naivitatea ta, credeai ca n-are niciun rost sa tii garda ridicata. Nu-ti sta in fire. La fel cum nu-ti sta in fire nici sa crezi ca meriti sa ti se intample ceea ce visasesi atat de mult timp. Si totusi, iata-te aici. Ai crezut din nou. Ai cazut din nou. Si esti doar tu si cu sentimentul acut de durere care te umple. Si undeva, in strafundul inimii sentimentul pe care l-ai avut dintotdeauna ca nu esti destul de bun, neincrederea, se acutizeaza acum.
    Nu-ti ramane decat sa inchizi ochii si sa iti amintesti ca sunt oameni pentru oameni pe aceasta lume. Ca nu poti muta munti, ca nu poti seca mari...ca nu poti, pur si simplu e impotriva firii omenesti sa faci pe cineva sa te iubeasca.
   Trage aer in piept, fetita naiva si intoarce-te la cine esti. Si nu uita sa nu te mai pierzi. Vezi tu, viata ti-a aratat din nou ca nu e cazul sa crezi inca in minuni. Poate intr-o zi va aparea cineva care sa aprecieze curajul tau de a fi o carte deschisa. Poate intr-o zi cuiva nu ii va trebui mister. Poate intr-o zi cineva va adora ca-n naivitatea ta, tu crezi ca trebuie sa dai tot, sa spui tot ce simti.
   Si poate, doar poate, candva, cineva va da, in timp ce tu dai mult si mai mult. Pana atunci, ridica-te de jos. Esti patetica!

"Sa iubesti sau sa fii iubit? Ce e mai important pentru tine?"

Niciun comentariu: